Pers' Hjemmeside.

   

Opdateret:    24.05.2015

Besøg siden 28-08-2009:

 
 Kina 2008.

 16 & 17.03.2008

Afrejse Kastrup lufthavn med Lufthansa til München efter fly skift, og videre til Hongkong, hvortil vi ankom efter ca. 11 timers flyvning med en Airbus A340-300. Ved ankomsten til Hong Kong, blev vi afhentet i lufthavnen af vores guide og kørt til hotellet, hvor vi blev indlogeret i en lækker suite, med både opholdsrum og soverum. Desværre skulle vi kun være i Hongkong een nat !

Riverside Hotel, som trods navnet slet ikke lå ved floden, havde man malet indkørslen blå, med bølger. Efter aftensmaden, som var typisk Kinesisk med mange retter, mange kinesere i restauranten, og dermed megen højlydt snakken, blev der lige tid til en lille tur rundt i Hongkong. Vi var oppe på Victoria Point, et udsigtspunkt i kanten af byen (355 m o.h.), med en meget flot udsigt til byens lys, desværre var det lidt diset, men en oplevelse.

Hongkong er godt nok tilbageleveret til Kina i 1997, men har stadig venstre kørsel, sin egen mønt og grænse overgange, mod Kina.

Hongkong har en befolkning på 20 mil. mennesker.

 Til top

18.03.2008

I dag skal vi krydse grænsen til Kina. Det var typisk Kinesisk. Vores bus kunne ikke komme over grænsen, så vi blev kørt til grænsen, aflæssede al vores bagage, som vi så slæbte igennem sikkerhedstjek, paskontrol og udfyldelse af udrejse papirer. Ind med hele oppakningen i de gule busser (specielle busser i ingenmandsland) derefter hele møllen igen for at komme ind i Kina, for så endelig at møde vores nye guide og bus, som kørte os til hotellet Best Western Felicity Hotel i Shenzhen.

Vi havde ikke nogen planlagte udflugter i Shenzhen, men brugte resten af dagen til at kigge lidt på byen, som er en af de eneste byer i Kina med et 2 system styre indført af Deng Xiao Ping. Aftenen blev brugt i hotellets restaurant, til at fejre et par af rejsedeltagernes nylige og snarlig kommende fødselsdage. Der blev bestilt Peking and, ikke uden den normale kinesiske forvirring, store debatter mange mennesker og alligevel var det ikke som aftalt. Vi blev dog alle mætte, og det smagte godt. Vi havde kun en overnatning i byen, og skulle afrejse til Kunming

Til top

19.03.2008

Afrejsen blev forsinket grundet tekniske problemer med flyet, men vi kom dog af sted. Kunming er denne gang kun gennemrejse, Indkvartering på Bank Hotel Kunming. Kunming er efter kinesiske forhold en mindre by på 5,5 mil. Indbyggere. Vi skal videre i morgen tidlig til Li Jiang, men vender senere på turen tilbage til Kunming.

 

20.03.2008

Vi afrejste tidlig mod Li Jiang som ligger lidt nordligere og i en højde på 2400 m. o. h. Turen gik fra lufthavnen direkte mod Tigerspringskløften som har fået sit navn, fordi et gammelt sagn fortæller, at en tiger engang flygtede fra en jæger ved at springe over kløften på det smalleste sted hvor det har en bredde på ca. 30 m. og derved reddede livet. De sidste ca. 4 Km. af turen skulle tilbagelægges til fods på en sti udhugget i klippen, som visse steder var ført i udhuggede tunneller. En meget flot tur langs med Yangtze floden, dog noget længere oppe end der hvor vi sejlede på vores forrige Kina besøg. Det blev sent inden vi kom tilbage, derfor spiste vi aftensmad inden vi kom til hotellet Adange Hotel. Hotellet havde nydelige værelser i V.I.P. bygningen. Værelse 2523, efter europæisk opfattelse er 25 etage værelse 23,

Men her var det bygning 2, 3 etage, værelse 23.

Li Jiang har ca. 2 mil. indbyggere

 

Videoklip fra Tigerspringskløften

 

 

 

21.03.2008

Vi vågner op til en lidt kølig morgen, men op ad dagen blev det helt dejligt vejr med lidt sol og en enkelt byge. I dag skulle vi have været en tur til Tibet, men på grund af uroligheder (marts 2008) var vores tur ændret, så det måtte vi undvære. Vi tog en tur i den gamle by, som bød på en masse indtryk af forskellig art og levevis. Der var masser af små butikker, som handlede med alverdens ting, lige fra sutsko og silketørklæder til kunstfærdigt udførte kinesiske figurer i træ og sten. Dagen gik med at nyde alle disse ting. Der blev også foretaget en del indkøb, middagen blev indtaget i en restaurant i denne bydel, inden turen tilbage til hotellet, for at gøre klar til afrejsen mod Dali.

Videoklip fra Den Gamle By

Til top

22.03.2008  .

Turen mod Dali startede med et pligtbesøg, som vi kendte alt for godt, nemlig en Jade butik (regerings krav til guiderne). Nå det var nu hurtigt overstået og turen gik videre gennem et flot landskab med flere små byer. Her kunne vi med egne øjne se, at der endnu findes megen fattigdom i denne del af Kina. Men næsten lige meget hvor sølle husene så ud, så var der parabol på taget. Ankommet til Dali ved templet De Tre Pagoder, blev vi kørt i små elbiler op til toppen af templet. Der var bare lige 300 trin til det øverste punkt, men her var der også en fantastisk udsigt over byen og den nærliggende sø Erhai Lake. Templet var et sandt eventyr i marmor og granit. Det har været næsten udraderet to gange i historien af jordskælv, men er blevet genopbygget hver gang. Det eneste der er originalt, er de tre pagoder, hvoraf den højeste er på 16 etager (ca. 70m), og de to andre på 10 etager (ca. 40m). Efter templet endnu et af disse pligt besøg, denne gang til en marmor fabrik med en udstillings hal, med mange flotte ting, bla. vaser på ca. 3m. højde, store flotte figurer og haveborde med tilhørende skamler. Herfra gik turen til endnu en gammel bydel, men desværre var det blevet regnvejr, så fornøjelsen var ikke helt, som det burde være. Vi nåede frem til Regent Hotel med 5 stjerner. Flot aftensmad på hotellet, som var lige så god som hotellet. Desværre kun een nat, og i morgen går turen tilbage til Kunming

Panorama set fra toppen af De Tre Pagoder

Videoklip fra De Tre Pagoders Tempel

   

23.03.2008

Afrejsen foregik med bus fra hotellet til lufthavnen. Lange køer, skubben og masen, er der noget kineserne mangler, så er det køkultur. Endelig fremme ved sikkerheds kontrollen, og så bredte panikken sig. Pasnummeret var forkert på et ciffer på bording kortet og beskeden var, tilbage til indtjekning og få rettet billetten. Men der gjorde de regning uden vært. Til alt held var det den ene af de to rejse deltagere der kunne tale mandarin, så der blev diskuteret hvis problemet var og hvem der skulle rette det. Vi kom alle med flyet. I Kunming blev vi afhentet af en gammel bekendt, nemlig den samme guide som vi havde for et par dage siden. Vi kørte til Dragens port, et tempel langt oppe i bjergene, som var udhugget i klippen med smalle gange og masser af trapper, Vi tog turen op med svævebane. Der oppe var der en flot udsigt over byen, desværre igen lidt diset. Derfra gik turen til Det Gyldne Tempel, som ikke er lavet af guld, men af bronze, og derfor en gang har været let gyldent, men nu nærmest havde farve som et kobber tag i Danmark. Ved Det Gyldne Tempel ligger der en smuk gammel nærmest botanisk have, meget flot med blomster og træer. Bagest i haven ligger Bell Tower, hvor der var optræden af en pensionist synge og dansetrup. Der ventede os endnu et pligt besøg. Denne gang var det et te kompagni, hvor vi hørte om teens mange fortræffeligheder, samt blev budt på mange smagsprøver, men det var salg der var hovedformålet med besøget. Så gik turen mod hotellet, samme hotel som sidst, rart at se noget kendt

Videoklip med Pensionisternes optræden

Til top

24.03.2008

I dag skal vi starte med et besøg i Stenskoven. Afgang fra hotellet kl. 10.00, smalle gader og megen trafik skabte de første problemer, en let påkørsel af en Mazda 626 med en mindre bule i bagskærmen forsinkede turen ca. en time. Magen til palaver skal man lede længe efter. Politi, masser af papir og megen diskussion. Senere kommer vi af sted og havde ca. 125 km. til Stenskoven. Vi var heldige med trafikken resten af vejen, så det meste af den tabte tid blev indhentet. Stenskoven var et flot naturområde, som lignede et område vi tidligere har set i Vest Australien (Pinnacles). Store arealer med mange små slanke bjergformationer tæt ved siden af hinanden og vi kørte rundt i en 10 personers el bus, nærmest af magelighed. Turen rundt til fods ville vel vare 4 timer. I området lå en lille gammel landsby som vi lige skulle kigge lidt nærmere på og som så mange andre var det et kummerligt syn, men jeg tror at der er langt mellem stressede beboer i sådanne beboelser.

Så kom vi til det pligt besøg der hørte til denne tur, nemlig et besøg på perlemarked og så var det også blevet tid til aftens maden, inden turen gik tilbage til hotellet. I morgen afrejse til Gui yang.

Panoramafoto fra Stenskoven

Videoklip Morgenstemning ved floden

 

25.03.2008

Flyveturen til Gui Yang var med et mindre indenrigsfly og vi kom til en flot ny lufthavn som var bygget oppe i bjergene. Det blev os fortalt at der var jævnet 12 bjergtoppe for at få plads til lufthavnen. Området omkring var også meget kuperet. Guiyang er område med lav prioritet hvilket viste sig ved, at der var meget dårlige veje, og ikke særlig rent. Indbyggerantallet er ca. 3,26 mil. Og der er en jernbane fra Kunming til Gui yang, men det tager ca. 8 timer at tilbagelægge turen. En ny vej er under bygning, og når den er færdig regner man med at det kan lade sig gøre at køre turen i bil på ca. 4 timer. Efter ankomsten kørte vi til Hongfeng Lake og en dejlig sejltur på søen bragte os over til en ø hvor der bor en minoritetsgruppe på ca. 30 husstande. Det var fattigt at se på, men de var glade, smilende og gæstfrie. Efter sejlturen kørte vi tilbage til byen for at spise middag, hvorefter turen gik til Plaza Hotel.

Videoklip fra Hongfeng Lake.

Til top

26.03.2008

I dag skal vi på rundtur og startede med Tigerspringvandfaldet, som er et flot vandfald. Herfra tog vi over til 365 Brigs Bridge, som jeg troede var en bro, men der var en tur igennem et meget flot naturområde, hvor en del af turen var 365 stepstone i vandet og hvor hver enkelt sten var forsynet med indgraveret dart fra 1. jan. til 31. dec. Det betød således lykke, hvis man bemærkede stenen med ens engen fødselsdag, Efter den tur kørte vi til Stone Village, også et minoritets samfund. Det var et heldigt tidspunkt vi kom på, for der var bryllup i byen, med stor festivitas og fællesspisning. Godt vi ikke skulle spise med. Minoritets grupperne i Kina er ikke underlagt eet barns politikken, som resten af Kinas befolkning og efter dette besøg køret vi over til asiens største vandfald Hoangguosho vandfaldet, der var trapper ned (567 trin), men af magelighed kørte vi med en rullende trappe, den længste jeg nogensinde har set. Den tog hele højden i to trappeløb og derefter en lang gå tur ud til vandfaldet. Det var virkelig et imponerende flot vandfald. Efter det syn skulle vi tilbage til hotellet, men der var så lige det med de pligt besøg. Hele to af slagsen. Først på noget de kaldte et voks trykkeri, det viste sig at være et salgslokale for kinesisk kunst. Der efter lige noget med naturmedicin, men der havde de kun folk der talte kinesisk, så det måtte vores guide prøve at klare. Hun var heller ikke for stabil i det engelske sprog, men det blev da klaret.

Vi brokkede os lidt over de pligt besøg, men de forklarede os, at hvis vi ikke tog dem med, så mistede guiden 10 Yuan for hver tur deltager i dagløn. Guiden fortalt også, at deres årsindtægt er på ca. 20.000 Yuan, med en indkomstskat startende ved indtægter over 2000 Yuan med en beskatning på 5 % og derpå stigende til max 7 %. Samtidig fortalte de, at en lejlighed i et statsbyggeri på 60-65 m2 koster ca. 480.000 Yuan, så det er nogle års arbejde inden der er penge til det.

Videoklip fra besøget i Stone Village.

Videoklip fra Asiens største vandfald Hoangguosho

Til top

27.03.2008

I dag starter vi med en udflugt til en anden minoritetsgruppe, nemlig Miao folket hvor vi blev modtaget af landsbyens befolkning iklædt nationaldragter og budt velkommen med en lokal drink. Derpå opførte de deres rituelle dans med sang og i løbet af dansen bliver vi trukket ind for at danse sammen med dem. En tur rundt i landsbyen bagefter gav det indtryk at det er et meget spartansk eller fattigt liv, rent materielt, der leves i minoritetsgrupperne. Rejsen fortsætter i aften mod Guilin og det bliver sent. Vi er først på Hotel Sheraton i Guilin ved 23 tiden.

Videoklip fra besøget hos Miao folket.

 Til top

28.03.2008

I dag går turen til Li floden med afgang fra hotellet kl. 8. Vi kørte til et stort anlæg for turbåde og der gik vi ombord på båden som sejlede os ned af Li floden til Yangshuo. En dejlig sejltur igennem et natur skønt område på ca. 4 timer. Efter sejlturen var der gå afstand til hotellet Gifu Hotel, men det var en markedsgade uden lige. Vi nærmest rendte spidsrod mellem boder og gadehandler. Fremme på hotellet var der et par timers hvil inden aftensmaden, og det næste punkt på programmet er et meget flot lys og danse show på floden, iscenesat af den samme person som skal stå for åbningsshowet ved olympiaden i Beijing i 2008. Det var en oplevelse ud over det almindelige. Virkelig flot. Entreen til pladsen virkede typisk kinesisk med forvirring , men udkørslen derfra gik utrolig fint. På ingen tid var vi ude og tilbage på hotellet til en fortjent nattesøvn.

Panoramafoto fra Yangshou

Videoklip fra sejlturen på Li floden

Videoklip fra aften showet på Li Floden

 Til top

29.03.2008

I dag går turen tilbage til Guilin, hvor vi så et gammelt kejserslot med dertil hørende rundvisning og danseoptræden, og så lige en statsbutik med lidt af hvert. Herefter kørte vi til Elefantsnabelbjerget, hvor der på floden fiskes med skarver med til snøret hals, så de ikke kan sluge byttet. Det var nu også et flot område og derfra til endnu et perlemarked, hvor efter vi kørte til Reed Flute Cave som er en underjordisk drypstenshule som var anlagt med trapper og stier og belyst med mange farver på vægge og loft. Ligeledes en rigtig flot oplevelse. Så gik turen mod aftenens spisested. Vi kom lidt tidligt, så der var lige et silkemarked i nærheden. Efter aftensmåltidet kørte vi til lufthavnen, for at flyve til sidste ophold, nemlig Guangzhou, hvor vi ankom til Nanyang King’s Gate  Hotel kl. ca. 23.

Videoklip fra Reed Flute Cave.

Videoklip fra området ved Elefantsnabelbjerget.

 Til top

30.03.2008

Intet er programsat i dag bortset fra hjemrejsen, så dagen blev brugt til at ose lidt i byen og ellers lidt hygge inden hjemrejsen. Det skulle vise sig, at starten på hjemturen også voldte problemer. Fly planer var ændret, uden vi havde fået nogen oplysninger om dette.  Fly nummer og afgangstid var ændret, heldigvis til en time senere, men heller ikke dette kunne skræmme kineserne fra at diskutere. Vi kom dog med og vores ankomst til Frankfurt med fly skift blev selvfølgelig også forsinket, så vi måtte rende spidsrod igennem den meget store lufthavn, for så at finde ud af at der var ændret på gaten. Ingen hjælpsomhed fra det tyske personale, snare tværtimod. Endelig den rette gate til flyet til Kastrup og vi landede kl. ca. 9.30. Det var nu dejligt med dansk jord under fødderne.

Trætte og mætte af indtryk. Nu var det bare de sidste kilometer hjem. Tak for turen, hyggeligt samvær og godt kammeratskab.

 

Per