Pers' Hjemmeside.

   

Opdateret:    18.05.2015

Besøg siden 28-08-2009:

 
 Yangtze floden

11.04.06

Vi afsejlede kl. 7.00. Vejret var desværre lidt diset, men alligevel en flot tur og kl. ca. 9.30 lagde vi til land, og blev i busser kørt op til dæmningsbyggeriet. Det er godt nok stort. Der er brugt i alt 24 millioner m2. beton og den samlede pris regnes med at blive ca. 2 billioner US$. Da vi kom tilbage på båden sejlede vi mod slusen, og ind i første slusekammer kl. 12.30 sammen med 8 andre skibe. Slusen består af fem kamre efter hinanden, men det femte kammer bruges endnu ikke. Det tages først i brug når vandstanden er helt oppe i 175 m højde. Der mangler endnu ca. 35 m. Vi passerede igennem den første og største af The Tree Gorges, en utrolig flot natur oplevelse, med næsten lodrette klipper, grønne bjergsider og et utroligt smukt vand der snor sig indimellem klipperne. Dagens sejlads sluttede ved 20. tiden, mens vi spiste aftens mad kaldet Kaptajnens buffet, med velkomsttale af kaptajnen, vi overnattede i Ba Dong

Video klip turen igennem slusen

 

12.04.06

Regn fra morgenstunden og diset, men ikke så meget som i går. Der er i dag en udflugt i små både til Shennong Stream, en biflod ikke langt fra hvor vi har overnattet, en del af os fravælger denne tur på grund af vejret. Dem der var med fortæller at det var en stor oplevelse. Oppe ad floden skiftes til små robåde, og når vandstanden bliver for lav, roes der ikke mere, men bådene bliver trukket af mænd der går i det kolde flodvand. Efter denne udflugt sejlede vi videre op ad Yangtze floden gennem de to sidste Gorges, ikke så store som den første, men lige så flotte. Sidst på eftermiddagen var der undervisning i den svære kunst at bygge kinesiske drager. Sejladsen fortsatte til ved 4 tiden om morgenen hvor der blev lagt til ved Feng Du.

 

13.04.06

Vågner op til en flot morgen. Efter morgenmaden går turen til Spøgelsestemplet. En hård tur. Det blev fortalt at der var ca. 400 trin op. Et flot tempel, med mange myter og skrækhistorier, men der var en flot udsigt oppe derfra. Turen op ad Yangtze fortsætte efter middag, og der blev inviteret til en tur på broen, hvor der blev fortalt om skibet, og alt dets moderne udstyr. Skibet er bygget i 1991. Når man ser på udstyret ser det ud som det er over 50 år siden det er monteret, men det sejler da hver dag. Sejladsen fortsætter forbi mange nye byer som er bygget højere op af bjerget inden vandet kommer. Der er flere steder indrettet værfter direkte på stranden. Visse steder kunne vi se, at det var en kamp med tiden om at blive færdige inden vandet stiger. Der var nogle steder bygget dæmninger for at holde vandet på afstand. Der var underholdning i Dans Hall efter aftensmaden med optræden af nogle af besætningsmedlemmerne samt noget talent show med passagererne. I nattens løb når vi frem til Chong Qing (udtales ”tjong ting”)

Videoklip med Nai-Lis' sang om floden Yangtze samt indtryk fra turen

Bemærk filen er ca. 10 Mb. (progressiv download)

 

Turen fortsættes i Chong Qing

Til top